Onze visie

De wereld is voor elk kind weer anders

Het ene kind gaat overal op af en ontwikkelt zich bijvoorbeeld vlug op motorisch gebied. Het andere kind vindt het fijner om in alle rust zelf te spelen en ontwikkelt zich door veel te voelen, zien en horen. De één vindt die wereld spannend, de ander wil die wereld in zich opnemen. Dit eigen tempo vinden wij heel belangrijk. Ja, we zullen zeker de ontwikkeling van elk kind volgen. En ja, wanneer wij merken dat een kind stimulans, uitdaging of hulp nodig heeft zullen wij dit zeker bieden. Maar die vraag, of het nu hulp of uitdaging is, komt altijd vanuit het kind.

Wij staan niet vóór de kinderen om ze iets te leren. Wij staan naast, achter en rondom de kinderen en leren met hen mee. We observeren en bekijken waar we iets kunnen toevoegen of aanreiken, zodat een kind weer verder kan in zijn ontdekkingstocht. We stellen vragen en luisteren naar de ideeën en theorieën die de kinderen aandragen. We nemen de kinderen serieus.

Een kind het vertrouwen in zichzelf meegeven. Jij bent hier goed zoals je bent. Wil je het proberen? Toe maar. Wij staan achter je, helpen je als je dat fijn vindt. Probeer het maar, je kunt het vast. Wil je dat nog niet? Blijf je liever even hier, bij je favoriete speelgoed? Kom maar. Ik ga lekker even bij je zitten. Met respect voor het eigen tempo, met liefde en warmte voor elk kind, met vertrouwen in elk kind. Zo willen wij met kinderen omgaan.

Dus elk kind mag doen wat hij zelf wil en alles is goed? Nee, niet helemaal. We geven de kinderen vertrouwen en respect, maar verwachten van de kinderen ook respect terug. We scheppen duidelijkheid door een vast ritme in de dag. Rust in de groep vinden we heel belangrijk, zodat ieder kind zich veilig voelt in de groepsruimte.

Doordat onze ruimte eruit ziet als een gezellig huis, zal je kind dan ook snel Thuis voelen!

Thuis is niet alleen een plek, het is een gevoel!

Heb je vragen?

Wij staan jullie graag te woord. Je kunt ons altijd even bellen of een mailtje sturen.

06-82991515

Je kind aanmelden?

Dat kan eenvoudig via ons online inschrijfformulier. We zullen daarna zo snel mogelijk contact met je opnemen.